1A optie 3 keuzepakketten (nieuw)

vr, 12/08/2017 - 10:29 -- admin

Nieuw!

Je wil een uitgebreid pakket algemene vorming, want je hebt een ruime interesse. Je zoekt uitdaging in één of meerdere domeinen zoals taal, wiskunde, wetenschappen of techniek. Je bent theoretisch of theoretisch-praktisch ingesteld. Je studeert graag en je wil graag leren studeren. Je rekent erop om een goeie basis voor verdere studies te krijgen.

Bovendien is De Keiwijzer ook een CLIL-school: CLIL betekent dat je enkele uren in de week les kan volgen in het Frans. Alle leerlingen van de A-stroom krijgen de kans om spelenderwijs Frans te leren, in de vakken als aardrijkskunde, techniek of handel.

Handel

Met het keuzepakket Handel kies je voor een brede algemene vorming met talen, handel en ICT (informatie- en communicatietechnologie) als belangrijke pijlers. Doe je dus graag talen? Ben je communicatief ingesteld? Werk je graag met de computer? Heb je interesse in het bedrijfsleven? Dan is deze optie wellicht iets voor jou!

 

Latijn

Je studeert echt graag.  Je kan leefstof makkelijk en vlot verwerken. Je hebt een goed geheugen.  Je hebt een ruime interesse en je hebt uitdaging nodig voor veel vakken. Talen liggen je heel goed, wiskunde is ook wel je ding en je wil meer weten over geschiedenis en cultuur. Kies dan voor Latijn!

 

Moderne

Je hebt een goed inzicht en wil graag weten hoe alles in elkaar zit. Je houdt van moderne talen, wetenschappen en wiskunde. Ruime kennis opdoen en studeren, daar zie je niet tegen op. Dan is de optie Moderne mogelijks iets voor jou.

 

Sociale en Technische Vorming

Je bent zorgzaam en behulpzaam naar anderen toe. Je hebt een positieve persoonlijkheid. Je bent graag creatief bezig .Je bent geïnteresseerd in mens en maatschappij, natuurwetenschappen en voeding. Dan kies je mogelijks voor deze sociale richting die theoretisch én praktisch onderbouwd is.

 

STEM Industriële Wetenschappen

Je wil graag weten hoe alles werkt. Je bent sterk in wiskunde en je hebt originele ideeën die je wilt omzetten in technische constructies en realisaties. Je hebt interesse voor mechanica, elektriciteit en wetenschappen, want wetenschappelijk werken is jouw ding. Dan is de keuze voor Industriële Wetenschappen, een typische STEM-richting, wellicht iets voor jou.

 

STEM Technieken

Je bent praktisch ingesteld, maar vindt ook algemene vorming belangrijk. Je wil proeven van industriële technieken (hout & bouw, mechanica, elektriciteit) en van agro-en biotechnieken (milieu, plant en dier). Je droomt ervan om technicus te worden of je wil graag verder studeren in de wondere wereld van de techniek. Dan is de optie Technieken misschien iets voor jou.

 

STEM Techniek Wetenschappen

Je bent goed in logisch denken, wiskunde en wetenschappen. Je houdt van laboratoriumwerk en nauwkeurig werken. In de richting Techniek-Wetenschappen krijg je de kans om de theorie van de vakken biologie, chemie en fysica toe te passen in een labo. Techniek-Wetenschappen geeft je een goede theoretisch wetenschappelijke basis om verder te studeren.

Lessentabel 1A optie 3 keuzepakketten     32
BASISVORMING   27  
aardrijkskunde 2    
Frans 4    
geschiedenis 1    
godsdienst 2    
lichamelijke opvoeding 2    
muzikale opvoeding 1    
natuurwetenschappen 2    
Nederlands 5    
plastische opvoeding 2    
techniek 2    
wiskunde 4    
PLUSUUR   1  
KEUZEPAKKET (3 kiezen uit 6)   4  
Handel   4  
ICT 1    
initiatie handel 2    
projectwerk 1    
Moderne   4  
Frans 2    
Nederlands 1    
wiskunde 1    
Sociale en technische vorming   4  
sociale en technische vorming 2    
STV voeding 2    
STEM Industriële Wetenschappen   4  
onderzoek en engineering      
STEM Technieken   4  
biotechnische activiteiten 1    
industrieel technische activiteiten 3    
STEM Techniek-Wetenschappen   4  
STEM-wetenschappen 4