Aanbod

1A – drie keuzepakketten

Wil je in het 1ste leerjaar van de A-stroom liever proeven van een aantal keuzepakketten en meerdere studierichtingen ontdekken? Kies dan voor ons vernieuwend aanbod, waarbij je 3 keuzepakketten van deze 6 naar keuze volgt in de loop van het schooljaar: Handel, Moderne, Sociale & Technische Vorming, STEM Industriële Wetenschappen, STEM Technieken of STEM Techniek-Wetenschappen. Alle klassen krijgen 32 lesuren per week, verdeeld over 27u basisvorming, 4u keuzepakket en 1 plusuur. Tijdens het plusuur maken we systematisch ruimte voor leren leren en studietips, sociale vaardigheden en burgerzin, talentontwikkeling, ICT en ook studiekeuzebegeleiding.

Nieuw: 1A optie 3 keuzepakketten

1A – één vast keuzepakket

Wil je het 1ste leerjaar van de A-stroom volgen en ben je reeds overtuigd van je studiekeuze, dan kan je ervoor opteren om 1 keuzepakket te volgen gedurende het volledige schooljaar (de richtingen die je binnen onze scholen reeds vele jaren kan volgen). Alle klassen krijgen 32 lesuren per week, verdeeld over 27u basisvorming, 4u keuzepakket en 1 plusuur. Tijdens het plusuur maken we systematisch ruimte voor leren leren en studietips, sociale vaardigheden en burgerzin, talentontwikkeling, ICT en ook studiekeuzebegeleiding.

1A Handel;
1A Latijn;
1A Moderne;
1A Sociale & Technische Vorming;
1A STEM Industriële Wetenschappen;
1A STEM Technieken;
1A STEM Techniek-Wetenschappen.

1B

Wie kiest voor het 1ste leerjaar van de B-stroom, maakt kennis met een aantal verkenningsgebieden uit de zachte sector, nijverheid en land- en tuinbouw. Alle klassen krijgen 32 lesuren per week, verdeeld over 28u basisvorming, 3u keuzepakket en 1 plusuur. De mogelijke verkenningsgebieden zijn: bouw, elektriciteit, hout, ICT, kunststoffen, land- & tuinbouw, mechanica, mode, schilder- en grafische technieken, verzorging, voeding. Tijdens het plusuur maken we systematisch ruimte voor leren leren en studietips, sociale vaardigheden en burgerzin, talentontwikkeling, ICT en ook studiekeuzebegeleiding.

1B
 

2A en 2B

In het schooljaar 2019-2020 volgen ook de leerlingen van het tweede leerjaar A en B les in De Keiwijzer. Om de lessentabellen te ontdekken: klik op het leerjaar naar keuze.

Vanaf 2019-2020 Basisvorming Keuzepakket Plusuur
2A 24u 7u 1u
2B 17u 14u 1u